mandag 19. september 2011

Hjemmelagede knekkebrød

Lavkarbo oppskrift

  • 2 dl solskikkekjerner
  • 1,5 dl linfrø
  • 1 dl sesamfrø
  • 0,5 dl gresskarkjerner
  • 2,5 dl kruskakli
  • 2 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 5 - 6 dl vann
  • litt sukrin        
Alt det trørre blandes men la røren svelle i 10 min, fiberhusken trenger noen minutter til å binde røren sammen.Smør røren ut på to bakebrett kledd med bakepapir, rut opp 34 jevnstore knekkebrød. Stekes 60 min på varmluft ved 160 grader.
Knekkebrødene er kun 1 karb, så dette er sundt knekkebrød. Ubehandlet mat er viktig for meg vi trenger mer av dette å komme litt tibake til gamle tradisjoner.




Jeg prøvde denne oppskriften men unnlot sesamfrø for det hadde jeg ikke i hus, smaken var ypperlig den men knekkebrødene gikk lett i oppløsning. Da er det på tide å finne frem kreativiteten i meg å gjøre det my way, sliter jo voldsomt med å følge en oppskrift slavisk når jeg ser rom for endringer alt for ofte.


Den beste 



  • 5 dl vann
  • 1 egg
  • 25 g Møllerens kruskakli
  • 3 g Splenda
  • 1 ts salt
  • 30 g Valdnøtter
  • 50 g Gresskarkjerner
  • 55 g sesamfrø, uten skall
  • 20 g Fiber husk, Lindroos
  • 55 g Linfrø
  • 210 g Solsikkekjerner        
Bruk samme fremgangsmåte som oppskriften over men forskjellen er at nøttene ristes i tørr panne til de er gylne, start med linfrø da disse avgir noe olje og mos nøtteblandingen i foodprossor før du tilsetter vann og fiberhusk. Stekes i 60 min ved 160 grader og ett knekkebrød er 1,15 karb.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar