mandag 12. september 2011

For en deilig dag selv om det har regnet kraftig hele dagen, har jeg gledet meg vilt til at Irmelin skulle komme hjem.  Mat og helse heter det nå, da jeg gikk på ungdomskolen holdt det med å kalle det skolekjøkken. Irmelin skal lage middag alene for første gang og på menyen står det grove scones og grønnsakssuppe. Maten var veldig god jeg vet ikke om det var pga jeg kom til dekket bord og ferdig middag men jeg fikk straks et kraftig ønske om at dette skulle hun få lov til å gjøre snart igjen...legger ved oppskriftene om noen har lyst å gjøre et forsøk.

Irmelins grønnsakssuppe
  • 8 dl vann
  • 1 buljongterning
  • 3 gullerøtter
  • 3 poteter
  • 1/2 hodekål
  • 1/2 persillerot
  • 1 liten purre
Kok opp vann og buljong, kutt grønnsakene i biter og hodekålen i strimler. La grønnsakene koke i 10 min før du tilsetter pølsebitene og lar dem trekke de siste 10 min.

Grovescones

  • 2,5 dl hvetemel
  • 1,5 dl grovtsanmalt hvete
  • 2 ss solsikkefrø
  • 1 ss linfrø
  • 2 ss margarin
  • 3 dl vann
  • 2 ts bakepulver    
Bland alt til en smidig deig og  lag to store boller som du gjør flate, lag et kryss i hver deig så det blir totalt 8 scones. Stekes på 225 grader i 8 min, avkjøles noe på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar