onsdag 31. august 2011
Mye arbeid spart
Jeg kom i prat med naboen og jeg fortalte at jeg kunne godt tenke meg å få planert ut jorda til neste år, noe som i mine øyne var mange time arbeid spart. Maren min gode nabo fortalte meg det at jeg skulle bare pakke inn jorda til neste år pga om jeg planerte og klargjorde til planting neste år, kom jeg til å få en plen full av ugress. Da må jeg spare moldhaugene til neste år så ikke alt ugresset får frø seg innen jeg skal så ny plen, ja det er deilig med gode råd er bare så takknemig.
mandag 29. august 2011
Bedd i vest på plass
søndag 28. august 2011
Et prosjekt avsluttes
lørdag 27. august 2011
Terassetid avlyst
Origanum vulgaris compactum blomstres i august til september, liker mye sol og blir 20 cm høy. |
Thymus praecox minor som er vinterharfør liker det lyst og solikt, gjødsles sparsomligt blomstrer i juni juli og blir 5 cm høy likte prisen kjempegodt 9 kr. |
Mittagsblume blomstrer fra juni til september og blir 10 cm høy å liker mye sol |
Ajuga reptans braunherz en vinter harfør plante som liker det lyst og soligt, vannes regelessig etter utplanting blomstrer i mai til juni og blir 15 - 20 cm høy. |
onsdag 24. august 2011
Cirkus Anardo
En god resept
- Kineserne sier at en enkel glede knuser tusener av sorger, og fra før vet vi at en god latter forlenger livet, sier cirkusdirektør Arild Arnardo. Han er overbevist om at årets forestilling er en god resept.
- Så absolutt. Som fagmann i glede, lykke og latter kan jeg skrive under på det. Vi mennesker har godt av å hygge oss, enten det er på en idrettsarena eller hos oss i Cirkus Arnardo. For vår del mener jeg vi bestemt har lykkes. Vi har sørget for at vårt publikum først blir tatt godt imot, for deretter å bli servert det ypperste av artisteri hvor styrke, høyde og fart går i skjønn forening med god og lun humor.
Begeistring
Arild Arnardo tror på å la seg rive med i begeistring, at den gode resepten virker best da. Og allerede helt i starten lar publikum seg begeistre av den franske klovnen Mathieu. En smilets mester som er mer leken enn de fleste. På elegant vis går Mathieus lek og humor som en rød tråd gjennom forestillingen, enten han er musikalsk dirigent eller som selvutnevntBegeistring
Arild Arnardo tror på å la seg rive med i begeistring, at den gode resepten virker best da. Og allerede helt i starten lar publikum seg begeistre av den franske klovnen Mathieu. En smilets mester som er mer leken enn de fleste. På elegant vis går Mathieus lek og humor som en rød tråd gjennom forestillingen, enten han er musikalsk dirigent eller som selvutnevnt Hollywood-regissør hvor han lager sin egen humoristiske ”spagetti-western”.
WOW-faktor
Cirkus Arnardo har alltid beholdt sin helt spesielle atmosfære. Og i den tilhører WOW-faktoren som et absolutt must. Med sin hånd-til-hånd kraftekvilibristikk gir Duo Boldia en solid dose av nettopp det.
Kraftfull eleganse smeltes i nye posisjoner en knapt kunne tro var mulig. I tilsynelatende vektløse overganger skaper det unge paret menneskelige skulpturer vi aldri tidligere har sett.
- Dette er estetikk på svært høyt nivå. Et elegant muskelspill som overgår det meste, sier Arild Arnardo.
Viktig kultur
”Arnardos Ark” inneholder imidlertid mer.
Med fire århundrers ridetradisjon av edleste slag komprimert under salen rir nemlig dyktige Yvonne Lübben rett inn på UNESCOs internasjonale liste over immateriell kulturarv med sin hollandske Frieser, Skinny. For Høy Skole-ridning er høyt anerkjent klassisk ridekunst med imponerende ridemønstre og unik harmoni mellom hest og rytter.
- I tillegg får Yvonne inn sine fem amerikanske miniatyrhester. Her er både dressur og humor til å smelte av, sier Arnardo.
Tyngdepunktet
Når Christian og Alex entrer manesjen sammen med sine to indiske følgesvenner, elefantene, går det et gisp gjennom Arnardos 36 diameter store cirkustelt.
Med humør og vitalitet setter de rammen for en tung opplevelse.
- Atmosfæren endrer seg totalt når elefantene kommer inn, det har det alltid gjort og skal det være. Vi ser med stor tydliget publikums begeisting for disse, våre tyngste firbeinte venner, sier Arild Arlando.
Sydlandsk temperament
Sjongløren er en selvsagt del av en cirkusforestilling. Og det er en kjent sak at cirkusdirektør Arild Arnardo er kresen i sitt valg av artister innen denne sjangeren. Det er han også i år.
- Det må være noe mer enn bare å kaste ting i lufta, det må være nerve. Det setter jeg min ære i å servere vårt publikum, og det har vi klart også i år.
Arild Arnardo sikter til den spanske sjongløren Michael Olivares som med sydlandsk temperament fascinerer stort med en variasjon, og ofte kombinasjon av roterende baller, kjegler og bordtennisballer.
Det er fotarbeid av klasse når Michael med vristen kaster tre kjegler i luften for så å fortsette sjongleringen med armene.
3. og 4. generasjon Arnardo
Tryllekunster og illusjonskunster har siden starten vært et varemerke for Cirkus Arnardo. Og for noen år siden tok Are Arnardo opp tradisjonen etter sin bestefar Arne, Cirkus Arnardos grunnlegger.
Sammen med sin italienske kone Paola viser han et variert knippe illusjoner som får publikum til å undres stort. Og ikke minst når 4.generasjon Arnardo, Luigi, dukker opp fra intet.
- Alt i alt en god og variert forestilling med artister i verdensklasse. At dette er en god resept er jeg ikke i tvil om, sier Arild Arnardo som sammen med sine 92 turnèmedarbeidere nå reiser landet rundt for å gi sitt bidrag til en bedre folkehelse.
Cirkuskongen Arne Arnardo ble født som Arne Otto Lorang Andersen den 19. oktober 1912 i Sarpsborg og hadde tre søsken. Allerede som liten gutt var planene klar. Lille Arne Otto skulle ha en scene, og den skulle være rund med publikum i sirkel rundt seg.
Arne Otto elsket å opptre. Han elsket publikum og allerede som 6-åring holdt han sin første forestilling, et dukketeater hjemme i gata. Men det var sirkelen som fenget oppmerksomheten. Drømmen om å opptre i denne sirkelen med publikum tett inntil seg slapp ikke taket i unggutten. Arne Otto Lorang Andersen skulle starte eget cirkus. Han var ikke den første, men han ville absolutt bli den største.
Da Cirkus Empress kom til Halden i 1926 tok Arne Otto motet til seg og gjorde alle gutters drøm til sin. Han rømte og ble stallgutt i cirkuset. Men det var ikke der han ville være, Arne Otto ville opptre i den runde manesjen og allerede i 1927 fant han ut at en cirkusartist måtte ha et artistnavn. Samme år opptrådte han i sin første forestilling under navnet Armido. Men Arne Otto var en kjenner av slagord og uttrykk. Han visste hva som ga gjenklang og hva som falt til joseg og gjorde alle gutters drøm til sin. Han rømte og ble stallgutt i cirkuset. Men det var ikke der han ville være, Arne Otto ville opptre i den runde manesjen og allerede i 1927 fant han ut at en cirkusartist måtte ha et artistnavn. Samme år opptrådte han i sin første forestilling under navnet Armido. Men Arne Otto var en kjenner av slagord og uttrykk. Han visste hva som ga gjenklang og hva som falt til jorden. Derfor smakte han omhyggelig på sitt nye navn, uten å bli helt fornøyd. Arne Otto ville ha en fanfare til navn, Armido ble for vanskelig. Valget falt på Arnardo. Med det navnet kunne Arne Otto presentere seg som en basun med pompøs fynd og fart.
Arne Arnardo var en allsidig mann. Han var selveste Mr. PR og visste hva som ga oppmerksomhet. Han var en solid tryllekunstner, ja faktisk av de aller fremste i Norge. Og i motsetning til andre, opptrådte Arne med publikum rundt seg. Selv om han hadde publikum både foran og bak kunne aldri noen avsløre de stadig mer finurlige illusjonene han ga til publikums store beundring. Men Arne stoppet ikke der. I 1929 startet den viljesterke 17-åringen å trene seg opp til slangemenneske og balansekunstner. I en mannsalder gikk detnummer på toppen av Odd Fellow- bygningen i Oslo.
Etter noen år som artist, ble Arne forretningsfører og reklamesjef for Cirkus Berny før han giftet seg med Gerd Gløgård i 1941. Året etter fikk Arne og Gerd sønnen Arild og i 1944 kom datteren Wenche.
Samme år holder Arne Arnardo store forestillinger i Dovrehallen. Og selv om Arne ofte arbeidet i cirkus i sesongene på denne tiden, var det opptredener ellers som preget hverdagen.
Men Arne ville ikke arbeide for andre. Han hadde en drøm om å selv skape et norsk cirkus i særklasse. Og han skulle bli størst. Første skritt kom i 1947 da Arne Arnardo kjøper et cirkustelt av en omreisende trupp. Arbeidet med å forme cirkuset slik han ville ha det kunne starte. Allerede våren 1949 kan han invitere til sitt eget cirkus, Cirkus Arnardo. Drømmen var realisert, nå skulle den bygges.
Arne Arnardo var en lystig mann, også i lystige lag. Og han holdt sine Arne Arnardo var en lystig mann, også i lystige lag. Og han holdt sine løfter. Også da han nyttårsaften 1952 bestemmer seg for å slutte å drikke alkohol. Det løfte holdt han hele livet ut. Mottoet “Morskap uten barskap” ble født.
Når Arne Arnardo gjorde noe var det aldri med dempet ro og lav stemmeføring. Nei, det lå verken i Arnes eller cirkusets natur. Arne blåste i basunen høyt og resolutt. Han oppsøkte redaksjonene rundt om i landet og laget egne små forestillinger for journalistene slik at både dead-line og trykkestart ble glemt. Men så ble han raskt landets ledende og mest avholdte cirkusdirektør. Når barna kom hjem fra forestilling var det Arne som først ble nevnt. –Vi så selveste Arnardo! Kjendisstatusen var et faktum og Arne ble et selvsagt tema for datidens største filmregissør, Arne Skouen. I hans film “Cirkus Fandango” spiller Arne Arnardo rollen som cirkusdirektør Fandango med premiere i 1953.
Arne Arnardo var en “cirkushest” til langt inn i sjelen. Derfor ble han med når NRK skulle ha sine prøvesendinger for fjernsyn årene 1959-60 til tross for sin skepsis til det nye mediet. Han slo seg til ro med at “lukta av hestepromp tar de aldri fra oss”.
søndag 21. august 2011
Geniale matbokser
Det regner det regner tidilibom...
Tvinne tommeltotter
Nydelige innpakninger og hjemmelagede julekort må vente...
Men start på en ønskeliste derimot det kan la seg gjøre
fredag 19. august 2011
Sefo 11 år
Jentetur til Bergen 18 - 19 august 2011
UTSOLGT! Etter en overveldende pågang på billetter til konserten 17. August er det nå klart at Rihanna gjør en ekstrakonsert på Bergenhus Festning - Koengen torsdag 18. August. Konsertene i Bergen blir da hennes to eneste i Skandinavia i sommer. Santigold og Tinie Tampah blir Rihannas gjester ved konserten Hun har allerede solgt ut en konsert i Oslo Spektrum i oktober i år. Turnéen i Europa til høsten er en enestående rekke av utsolgte konserter, deriblant hele ni utsolgte konserter i O2 Arena i London som har en publikumskapasitet på 20.000. Akkurat nå er det liten tvil om at Rihanna kan smykke seg med tittelen "verdens mest ettertraktede artist"! Rihanna markerte seg med først med låten ”SOS”. Det var i 2006 og eventyret var i gang. Tre av hennes påfølgende låter har vært produsert av superprodusentene i Stargate. I 2008 var låten ”Take A Bow” en stor suksess og året etter nådde ”Rude Boy” toppen av spillelistene. 2010 startet med hit-singelen ”Only (Girl in the World)”, også denne produsert av norske Stargate. Låten ”Whats’s my Name” med Drake går også inn i rekken av årets hitlåter i Norge og i store deler av resten av verden. Megastjernen Rihanna har på kort tid opparbeidet seg et rykte for å være en av de mest spennende og talentfulle artistene i verden. Hennes 2010-turnè ”Rated R” solgte ut flere arenaer verden over, og hennes enestående sceneproduksjon overveldet publikum. Med hit på hit i bagasjen kommer Rihanna live anno 2011 til å være hennes største og beste utgave så langt. Rihannas konserter 17. og 18. August vil bli en del av Bergen Calling, en serie éndagsfestivaler på Bergenhus Festning sommeren 2011. |
Vi tok kystbussen fra flotmyr til Bergen i strålende sommervær og godt humør, vi gledet oss meget til Rihanna konserten om kvelden. Vi skulle sove på Radison blue mitt i kjernen av sentrum planen var enkel, ut å spise på Fridays før konserten. Arenaen åpnet klokken 18 men jeg hadde liten interesse av å stå i kø en time før vi kom inn på området sammen med 22 000 andre så vi valgte å spise før vi gikk på konserten. Det var hektisk på fridays og en del venting men vi koste oss i kaoset, å Irmelin likte godt denne resturanten her ville hun komme snart tilbake. Vi gikk i et folketog til Koengen og forventningene vokste til nermere vi kom arenaen. Vi slapp unna kø det var bare å gå rett inn på området, i strålende sol og folkemasser i festhumør var dette en positiv opplevelse. Jeg håpte på at det ikke skulle bli så lang ventetid men med store stjerner så blir det det fikk jeg besjed om, å det stemte det Rihanna kom en time etter skjema.. Å jeg som er en smule utolmodig ble dette en lang tolmodighetdprøve men med en gang Rihanna ankom senen så var det hele glemt. Hele konsert opplevelsen for min del ble kraftig forbedret pga en kvinne som sto ved min side. Hun kunne alle sangene på rams å hadde en gudegave av en sangstemme, Rihanna trengte all hjelp hun kunne få pga sviktende lyd til tider. Hun hadde hyllest til Utøya ofrene å da var det ikke det var et tørt øye rundt meg en sterk fin opplevelse. Vi hadde en veldig fin konsertopplevelse tror Irmelin har fått et minne for livet her, jeg spurte henne hva som var best ALT..... |
Bergen brygge her koste vi oss |
Ja rekene kostet kr 115 for en halv kilo...WOW |
Hanen til storeTVEIT
Atelier Hetland - Bryggen i Bergen,
Audun Hetland, født 1920 i Bergen ble en av de store bergensere. På en humoristisk og artistisk måte skildret han "bergenseren", til fryd og glede for oss alle.
Han ble den norske tegner med det store register.
Som avistegner og illustratør har han i over et halvt århundre skildret den norske folkesjel, fra historisk tid til vår egen.
Men han ble også dagens tegnende observatør og bildende kunstner.
Hele samfunnslivet var hans felt, mennesker og miljø hans motiv, og humor hans ufravikelige kjennetegn.
Hetland hadde store utsmykkingsarbeider, som Hetlands Jubalong i SAS Hotel - Oslo, Marco Polo-rommet i Hotel Conti Hansa i Kiel og Peer Gynt-restauranten i London, m. fl.
Han hadde også store utstillinger i Tyskland, "The great Challenge" i London og Brno Biennalen i Tsjekkoslovakia, og vunnet mange store priser for sine avistegninger.
Audun Hetland er representert i Nasjonalgalleriet og i Bergen Billedgalleri.
Audun Hetland er representert i Nasjonalgalleriet og i Bergen Billedgalleri.
Irmelin kunne like disse dukkehusene er lagt mye arbeid bak disse. Jeg vet ikke hvem som har laget dem men de var i samme atlier som Kristin W Hetland men jeg vet ikke om det er noen sammenheng. |
Abonner på:
Innlegg (Atom)