torsdag 28. juli 2011

Nisser go angler samt oppskriften på karameller


Nissepar med stiper som er nå bosatt i Danmark.

En overasket engel som er laget av hudfaget bomullstoff til kropp, har brukt enfarvet rødt bomullstoff til kjole. Håret er laget av saueull, er lett og arbeide med når det er børstet godt. Vingene er laget av ubeleketlinstoff men er foret med ullfilt for bedre stødighet i stoffet. Forkle og hjertet er i laget av  bomullstoff.



Denne damen står hele året på kjøkkenet, hun ble en av oss når hun var ferdig. Jeg har laget henne av ubleket linstoff og noen rester av et bommulstoff med stirper noen gamle blonder så var hun klar. Litt farve i kinnene å noen påsydde øyne så får hun sin egen personlighet synes jeg, håret er strikkegarn vet ikke hva det heter men det er med små knuter på.







Karameller.

OPPSKRIFT
Ca. 25 karameller, jeg tripler oppskriften til jul

1 dl. fløte (jeg brukte denne, den er helt super!)
1/2 dl. sirup
1/2 dl. sukker
1 ts vaniljesukker med ekte vanilje, evt. rent vaniljepulver, ikke det grusomme vaniljesukkeret fra Freia/Ica
3 ss vegansk smør, jeg bruker Nutana
(Tilsett hakket sjokolade eller litt kakaopulver for sjokokarameller, evt. hakkede nøtter, kokos etc)

Ha fløte, sirup og sukker i en tykkbunnet kjele og kok opp. La det koke på høy (et par hakk over middels) varme i ca. 20-25 minutter. Rør endel ganger underveis, og pass på at det ikke koker over. Tilsett smør og vaniljesukker og rør godt. Hell massen i en liten papirkledd form og la den stå i og kjøle seg ned. Etter et kvarter til en halvtime skal den være litt fast på oversiden og du kan rute den opp. Når du har gjort det, sett det tilbake i kjøleskapet og la det stå der til det er helt hardt (min stod over natta, men en time eller to burde vel holde). Nå kan du bare knekke bitene enkelt fra hverandre.


Myke karameller!

Beklager at det har vært stille her noen dager. Jeg har hatt noen dager jeg ikke ha orket å lage mat eller kaker. Men nå er energinivået og lysten til matlaging på topp igjen.
I dag har jeg laget karameller etter Cecilie sin oppskrift. Oppskriften er enkel å tilsette andre smaker. Jeg har laget vaniljekarameller og sjokokarameller.
Oppskrift vaniljekarameller:
2 dl fløte
100 g smør
2 ss sukrin
1 ts vaniljepulver
Kok alt opp i en teflonkjele. Skru ned varmen og la småkoke 45-60 min.Ta litt masse på en skje for å se om den er ferdig. Hvis massen stivner raskt i kantene, er den klar. Kle en form med bakepapir og hell massen oppi. Sett i kjøleskap til den har stivnet og skjær opp i firkanter.
OBS!!!! Massen kan skille seg hvis man rører for mye eller hvis den koker for lenge. Hvis den skiller seg slår man av varmen og tilsetter en liten skvett kald fløte og rører godt sammen igjen.


Oppskrift sjokokarameller:
2 dl fløte
100 g smør
2 ss sukrin
2 ss kakaopulver
1 ts vanilje
Fremgangsmåten er den samme som over. Jeg brukte konfektformer og satte de i fryseren over natta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar